Aansprakelijkheidsverzekering Zzp Premie

Met de aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je naast je eigen banksaldo, maar ook die van degene die je per abuis schade toebrengt. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de aansprakelijkheidsverzekering voor jou.

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering particulieren?

De AVP ga je aan om je te verzekeren tegen schades waar je wettelijk aansprakelijk voor bent. Dit zijn schades die je toebrengt aan andere mensen of de spullen van andere mensen. Denk aan de boormachine van je broer die je uit je handen laat vallen. Of je broer die valt over een laaghangend snoer in jouw woonkamer en zijn been breekt. De WA verzekering dekt bijna alle schade die jij hebt gemaakt, ook die van bijvoorbeeld je huisdieren. Met de WA verzekering binnen het de meeste pakketten ben je beschermt tot een schadebedrag van €1.000.000.

Waarom een aansprakelijkheids verzekering particulieren?

Uw aansprakelijkheidsverzekering verzekerd u tegen schade aan anderen waarvoor u verantwoordelijk wordt gesteld.

U bent verzekerd tegen schade aan anderen

  • De WA verzekering wordt ook wel aansprakelijkheidsverzekering particulieren genoemd
  • Een WA verzekering vergoed letsel schade en zaakschade
  • Schade die met opzet is veroorzaakt wordt niet betaald
  • Zuivere vermogensschade is ook uitgesloten

Een AVP is een verzekering die schade die jouw kind(eren) aan iemand anders of zijn bezittingen aanbrengt. De polis is in de basis bij iedere verzekeraar dezelfde. Als u als verzekerde schade aanbrengt aan (spullen van) anderen dan wordt dit tot ongeveer €1.250.000 gedekt per schadegeval. Dit bedrag verschilt per verzekeraar.

Wat is een AVP?

Met een AVP voor particulieren (AVP) dek je jouw aansprakelijkheid voor schade aan personen (letselschade) en aan zaken. Je hoeft de veroorzaakte schade niet zelf veroorzaakt te hebben. Een kapotte waterleiding die waterschade veroorzaakte bij de buren, is ook schade die je niet echt zelf veroorzaakt hebt. Toch wordt de schade jou volgens de grondwet wel toegerekend. We hebben het in dit geval over risicoaansprakelijkheid.

Uitgangspunt voor de verzekering om uit te betalen is dat de verzekeringnemer aansprakelijk bent voor de te vergoeden schade aan mensen of zaken. Als dat zo is, zijn ook de gevolgschades gedekt.

Aansprakelijkheidsverzekering Zzp Premie

Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

In Nederland is het afsluiten van een WA verzekering niet verplicht. Maar het is wel verstandig om dit te doen. Vooral met enthousiaste huisdieren zit een ongeluk in een klein hoekje. De kosten voor het betalen van de schade kan dan behoorlijk hoog uitvallen.

WA verzekering: niet verplicht, wel doen!

In tegenstelling tot de standaard zorgverzekering en de autoverzekering, hoort de aansprakelijkheidsverzekering particulieren  niet tot de wettelijk verplichte verzekeringen. Een WA verzekering hoort volgens de Consumentenbond echter wel in ieders basispakket van financiële diensten.

De maandelijkse kosten die je betaalt voor een WA verzekering  met gezinsdekking (ongeveer €50 per jaar voor een verzekerd bedrag van €1,25 miljoen of meer) is in principe niet hoog en zeker geen reden om een polis niet af te sluiten. Daarnaast ben je als je géén aansprakelijkheidsverzekering particulieren hebt en wel verantwoordelijk bent voor schade aan eigendommen van een ander, veel meer kwijt. En bovendien is ook het slachtoffer er de dupe van als je geen aansprakelijkheidsverzekering  hebt, of voor een te laag verzekerd bedrag hebt gekozen.

WA verzekering Vergelijken

Een WA verzekering vergelijken biedt dekking voor schade waar jij of jouw vrouw aansprakelijk voor is. Je bent gedekt voor immateriële letselschade veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijke schade betreffen. Daarnaast ben je verzekerd voor schade aan materiële zaken. Een voorwaarde is dat de schade niet met opzet mag zijn toegebracht. Dat jij aansprakelijk bent voor de schade, betekent niet altijd dat jij de schade zelf veroorzaakt hoeft te hebben. Jij bent meestal ook aansprakelijk voor schade aangericht door je kat. Daarnaast ben jij aansprakelijk voor schade die is voorzaakt door een gebrek aan jouw huis. Een voorbeeld is wanneer een dakpan van jouw huis op het hoofd van de postbode valt. Dan ben je verantwoordelijk voor de schade die dit heeft opgeleverd.

Wat dekt je aansprakelijkheidsverzekering particulieren?

De AVP binnen het instap pakketten heeft een uitgebreide dekking. Wanneer je voor een schade aansprakelijk bent kun je beroep doen op je AVP. Maar de dekking geldt niet alleen voor jou maar ook voor je kinderen, inwonende ouders, loges, maar ook voor je huisdieren.

Dekking aansprakelijkheidsverzekering particulieren

Een AVP dekt over het algemeen:

  • Schade waar jij aansprakelijk voor bent zoals letselschade bij anderen en schade aan goederen
  • Schade die per ongeluk toegebracht is
  • Schade aangericht door je vrouw
  • Schade als gevolg van een probleem aan je huis

Gemakkelijk overstappen aansprakelijkheidsverzekering

Het klinkt ingewikkeld om je oude aansprakelijkheidsverzekering te beëindigen en over te stappen naar een andere verzekering, maar dat is snel geregeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met je huidige {verzekeringsmaatschappijverzekeraar}. Zij maken de opzegging dan voor je in orde. Vervolgens kun je een AVP via onze vergelijkingstool afsluiten.

Wat kost een WA verzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering kost een paar euro per maand. De exacte kosten hangen af van je persoonlijke situatie, zoals je woonplaats en leeftijd. Ook maakt het ook uit of je de AVP alleen afsluit of dat je ook je partner en/of kinderen meeverzekert.

Met een aansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd wanneer u aansprakelijk gesteld wordt.

Aansprakelijkheidsverzekering Zzp Premie – Waarom een AVP?

De aansprakelijkheidsverzekering particulieren ga je aan om je te beschermen tegen schades waar je volgens de wet aansprakelijk voor bent. Dit zijn schades die je aandoet aan andere mensen of de goederen van anderen. Denk aan de computer van je oom die je uit je handen laat vallen. Of je buurman die valt over een losliggend touw in jouw woonkamer en zijn schouder breekt. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt bijna alle schade die jij hebt gemaakt, ook die van bijvoorbeeld je kinderen. Met de AVP binnen het de meeste pakketten ben je beschermt tot een schade van ruim een miljoen euro.

Heb je interesse in Aansprakelijkheidsverzekering Zzp Premie, dan kun het beste eerst een aantal aansprakelijkheidsverzekeringen met elkaar vergelijken. Dat geldt eigenlijk voor alle verzekeringen en diensten, maar ook zeker voor Aansprakelijkheidsverzekering Zzp Premie.

In het geval van Aansprakelijkheidsverzekering Zzp Premie kun je al snel geld overhouden omdat de premies gewoon ontzetten verschillen. Heb je eenmail jouw Aansprakelijkheidsverzekering Zzp Premie gevonden en de keus gemaakt met onze vergelijkingstool, dan kun je ongestoord verder.

Immers, deAansprakelijkheidsverzekering Zzp Premie lost het op.

Laatste nieuws over Aansprakelijkheidsverzekering Zzp Premie

Aansprakelijkheidsverzekering Kinderen

Met de aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je naast je eigen portemonnee, maar ook die van de persoon die je per abuis schade toebrengt. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de WA verzekering voor jou.

0 comments

Aansprakelijkheidsverzekering Wa

Met de aansprakelijkheidsverzekering bescherm je naast je eigen portemonnee, maar ook die van degene die je per ongeluk schade toebrengt. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de aansprakelijkheidsverzekering particulieren voor jou.

0 comments
Vergelijk Aansprakelijkheidsverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering Stichting Vergelijk

Met een aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je naast je eigen portemonnee, maar ook die van degene die je per ongeluk schade toebrengt. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de WA verzekering voor jou.

0 comments

Aansprakelijkheidsverzekering Uitleg

Met een aansprakelijkheidsverzekering bescherm je naast je eigen portemonnee, maar ook die van degene die je per abuis schade toebrengt. Wij helpen bij het kiezen van de beste AVP voor jou.

0 comments

Aansprakelijkheidsverzekering Student

Met een aansprakelijkheidsverzekering bescherm je naast je eigen banksaldo, maar ook die van de persoon die je per abuis schade berokkent. Wij helpen bij het kiezen van de beste WA verzekering voor jou.

0 comments
Scroll to top