Aansprakelijkheidsverzekering Voor Jagers

Met de aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je naast je eigen banksaldo, maar ook die van de persoon die je onverhoopt schade toebrengt. Wij helpen bij het kiezen van de beste aansprakelijkheidsverzekering particulieren voor jouw gezin.

Waarom een AVP?

De aansprakelijkheidsverzekering particulieren sluit je af om je te beschermen tegen schades waar je wettelijk aansprakelijk voor wordt gehouden. Dit zijn schades die je aandoet aan personen of de spullen van andere mensen. Denk aan de laptop van je broer die je uit je handen laat vallen. Of je oom die valt over een losliggend touw in jouw woning en zijn arm breekt. De aansprakelijkheidsverzekering dekt bijna alle schade die jij hebt veroorzaakt, ook die van bijvoorbeeld je huisdieren. Met een aansprakelijkheidsverzekering binnen het de meeste pakketten ben je beschermt tot een schadebedrag van €1.000.000.

Waarom een aansprakelijkheids verzekering?

Uw aansprakelijkheidsverzekering verzekerd u tegen schade aan anderen waarvoor u verantwoordelijk wordt gesteld.

U bent verzekerd tegen schade aan anderen

 • Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren wordt ook wel aansprakelijkheidsverzekering particulieren genoemd
 • De aansprakelijkheidsverzekering vergoed letsel schade en zaakschade
 • Opzettelijke schade is niet verzekerd
 • Alleen financiële schade uit zaken of letsel worden vergoed door de WA verzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren is een verzekering die schade die jouw kind(eren) aan iemand anders of zijn bezittingen aanbrengt. De polis is in de basis bij iedere verzekeraar dezelfde. Als u als verzekerde schade aanbrengt aan (spullen van) anderen dan wordt dit tot ongeveer €1.250.000 gedekt per situatie. Dit bedrag verschilt per verzekering.

Kenmerken van een Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren  is niet verplicht in Nederland, maar wel aan te raden. Als jij of jouw vriendin iets doet waarmee schade wordt veroorzaakt, kun je over het algemeen aansprakelijk worden gesteld voor de geleden schade. Dat betekent dat de verzekerde opdraait voor de materiële schade, maar ook voor letselschade. Zeker die letselschade kan behoorlijk in de papieren lopen. Dan is het fijn als je verzekerd bent.

Aansprakelijkheidsverzekering Voor Jagers

Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

In Nederland is het afsluiten van een WA verzekering niet verplicht. Maar het is wel slim om dit te doen. Vooral met kinderen zit een ongeluk in een klein hoekje. De kosten voor het vergoeden van de veroorzaakte schade kan dan behoorlijk hoog uitvallen.

Aansprakelijkheidsverzekering: niet verplicht, wel doen!

In tegenstelling tot de basis zorgverzekering en de WA-verzekering voor autobezitters, hoort de aansprakelijkheidsverzekering  niet tot de wettelijk verplichte verzekeringen. Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren hoort volgens de Consumentenbond echter wel in ieders basispakket van financiële diensten.

De premie die je betaalt voor een WA verzekering  met dekking voor het gehele gezin (circa €50 per jaar voor een verzekerd bedrag van €1,25 miljoen of meer) is in principe niet hoog en zeker geen reden om zo’n verzekeringspolos niet af te sluiten. Ook ben je als je géén AVP hebt en wel verantwoordelijk bent voor schade aan eigendommen van een ander, veel duurder uit. En desalniettemin is ook het slachtoffer er de dupe van als je geen AVP  hebt, of voor een te laag verzekerd bedrag hebt gekozen.

Aansprakelijkheidsverzekering particulieren Vergelijken

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren vergelijken biedt dekking voor schade waar jij of jouw partner aansprakelijk voor is. Je bent gedekt voor immateriële schade veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijke schade betreffen. Ook ben je verzekerd voor schade aan materiële zaken. Een voorwaarde is dat de schade niet met opzet mag zijn aangebracht. Dat jij aansprakelijk bent voor de schade, betekent niet altijd dat jij de schade zelf gemaakt hoeft te hebben. Jij bent soms ook aansprakelijk voor schade aangebracht door je hond. Daarnaast ben jij aansprakelijk voor schade die is ontstaan door een gebrek aan jouw huis. Een voorbeeld is wanneer een dakpan van jouw woning op het hoofd van de buurvrouw valt. Dan ben je verantwoordelijk voor de schade die dit met zich meebrengt.

Wat dekt je aansprakelijkheidsverzekering?

De aansprakelijkheidsverzekering particulieren binnen het instap pakketten heeft een prima dekking. Wanneer je voor een schade aansprakelijk bent kun je beroep doen op je aansprakelijkheidsverzekering particulieren. Maar de dekking geldt niet alleen voor jou maar ook voor je kinderen, inwonende ouders, loges, maar ook voor je huisdieren.

Dekking aansprakelijkheidsverzekering

Een AVP dekt over het algemeen:

 • Schade waar jij verantwoordelijk voor bent zoals letselschade bij anderen en schade aan materiële zaken
 • Schade die per ongeluk toegebracht is
 • Schade aangericht door je dochter
 • Schade als gevolg van een probleem aan je huis

Gemakkelijk overstappen aansprakelijkheidsverzekering particulieren

Het klinkt ingewikkeld om je oude AVP te laten stoppen en over te stappen naar een andere verzekering, maar dat is zo geregeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met je huidige {verzekeringsmaatschappijverzekeraar}. Zij maken de opzegging dan voor je in orde. Vervolgens kun je een aansprakelijkheidsverzekering via onze vergelijkingstool afsluiten.

Meer over de WA verzekering

Filter op de volgende punten:

 • Samenstelling van je huishouding
 • Geboorte datum
 • Verzekerd bedrag
 • Aanvullend: Eigen risico

  Aansprakelijkheidsverzekering Voor Jagers – Waarom een AVP?

  Een aansprakelijkheidsverzekering ga je aan om je te verzekeren voor schades waar je wettelijk aansprakelijk voor wordt gehouden. Dit zijn schades die je toebrengt aan andere mensen of de goederen van andere mensen. Denk aan de computer van je broer die je uit je handen laat vallen. Of je oom die struikelt over een losliggend touw in jouw kamer en zijn sleutelbeen breekt. Een WA verzekering dekt niet alleen de schade die jij hebt veroorzaakt, ook die van bijvoorbeeld je huisdieren. Met een WA verzekering binnen het de meeste pakketten ben je verzekerd tot een bedrag van 1 miljoen euro.

  Heb je interesse in Aansprakelijkheidsverzekering Voor Jagers, dan kun het beste eerst een aantal aansprakelijkheidsverzekeringen met elkaar vergelijken. Dat geldt eigenlijk voor alle verzekeringen en diensten, maar ook zeker voor Aansprakelijkheidsverzekering Voor Jagers.

  In het geval van Aansprakelijkheidsverzekering Voor Jagers kun je al snel geld overhouden omdat de premies gewoon ontzetten verschillen. Heb je eenmail jouw Aansprakelijkheidsverzekering Voor Jagers gevonden en de keus gemaakt met onze vergelijkingstool, dan kun je ongestoord verder.

  Immers, deAansprakelijkheidsverzekering Voor Jagers lost het op.

  Laatste nieuws over Aansprakelijkheidsverzekering Voor Jagers

  Wat Dekt Aansprakelijkheidsverzekering

  Met de aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je naast je eigen portemonnee, maar ook die van degene die je per ongeluk schade toebrengt. Wij helpen bij het kiezen van de beste AVP voor jouw situatie.

  0 comments

  Is Een Aansprakelijkheidsverzekering Voor Particulieren Verplicht?

  Met de aansprakelijkheidsverzekering bescherm je niet alleen je eigen portemonnee, maar ook die van de persoon die je per ongeluk schade berokkent. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de AVP voor jouw gezin.

  0 comments

  Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering Verplicht

  Met een aansprakelijkheidsverzekering bescherm je naast je eigen banksaldo, maar ook die van de persoon die je onverhoopt schade toebrengt. Wij helpen bij het kiezen van de beste aansprakelijkheidsverzekering voor jouw situatie.

  0 comments

  Hoogte Aansprakelijkheidsverzekering

  Met een aansprakelijkheidsverzekering bescherm je niet alleen je eigen banksaldo, maar ook die van degene die je per abuis schade toebrengt. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de aansprakelijkheidsverzekering particulieren voor jou.

  0 comments

  Zelf Aansprakelijkheidsverzekering

  Met de aansprakelijkheidsverzekering bescherm je niet alleen je eigen portemonnee, maar ook die van degene die je per ongeluk schade berokkent. Wij helpen bij het kiezen van de beste aansprakelijkheidsverzekering voor jou.

  0 comments
Scroll to top