Aansprakelijkheidsverzekering Uitleg

Met een aansprakelijkheidsverzekering bescherm je naast je eigen portemonnee, maar ook die van degene die je per abuis schade toebrengt. Wij helpen bij het kiezen van de beste AVP voor jou.

Waarom een WA verzekering?

De AVP ga je aan om je te verzekeren tegen schades waar je wettelijk aansprakelijk voor bent. Dit zijn schades die je aandoet aan personen of de spullen van personen. Denk aan de laptop van je broer die je uit je handen laat vallen. Of je oom die struikelt over een laaghangend touw in jouw kamer en zijn been breekt. De aansprakelijkheidsverzekering particulieren dekt bijna alle schade die jij hebt gemaakt, ook die van bijvoorbeeld je huisdieren. Met een AVP binnen het de meeste pakketten ben je beschermt tot een schadebedrag van 1 miljoen euro.

Waarom een aansprakelijkheids verzekering?

Uw aansprakelijkheidsverzekering particulieren verzekerd u tegen schade aan anderen waarvoor u aansprakelijk wordt gesteld.

U bent verzekerd tegen schade aan anderen

  • Een aansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel aansprakelijkheidsverzekering genoemd
  • De WA verzekering vergoed letsel schade en zaakschade
  • Opzettelijke schade is niet verzekerd
  • Alleen financiële schade uit zaken of letsel worden vergoed door een aansprakelijkheidsverzekering particulieren

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren is een verzekering die schade die jij aan iemand anders of zijn goederen aanbrengt. De verzekering is in de basis bij iedere verzekeraar dezelfde. Als u als verzekerde schade aanbrengt aan (spullen van) andere personen dan wordt dit tot ongeveer €1.250.000 vergoed per geval. Dit bedrag verschilt per verzekeraar.

Wat is een WA verzekering?

Met een aansprakelijkheidsverzekering voor burgers (AVP) dek je jouw aansprakelijkheid voor schade aan personen (letselschade) en aan goederen. Je hoeft de veroorzaakte schade niet zelf veroorzaakt te hebben. Een gesprongen waterleiding die waterschade veroorzaakt bij de buren, is bijvoorbeeld schade die je niet echt zelf gemaakt hebt. Toch wordt de schade jou volgens de grondwet wel toegerekend. We noemen het in dit geval over risicoaansprakelijkheid.

Reden voor de verzekeringsmaatschappij om uit te betalen is dat jij aansprakelijk bent voor de te vergoeden schade aan personen of zaken. Als dat zo is, zijn ook de gevolgschades gedekt.

Aansprakelijkheidsverzekering Uitleg

Is een AVP verplicht?

In Nederland is het afsluiten van een WA verzekering niet verplicht. Maar het is wel verstandig om dit te doen. Vooral met enthousiaste huisdieren zit een ongeluk in een klein hoekje. De kosten voor het vergoeden van de schade kan dan behoorlijk hoog uitvallen.

Aansprakelijkheidsverzekering: niet verplicht, wel doen!

In tegenstelling tot de basis zorgverzekering en de WA-verzekering voor autobezitters, hoort de WA verzekering  niet tot de wettelijk verplichte verzekeringen. Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren hoort volgens de Consumentenbond echter wel in ieders basispakket van financiële diensten.

De kosten die je afdraagt voor een aansprakelijkheidsverzekering particulieren  met dekking voor het gehele gezin (circa €50 per jaar voor een te verzekeren bedrag van €1,25 miljoen of meer) is in principe laag en sowieso geen reden om een verzekeringspolos niet af te sluiten. Daarnaast ben je als je géén aansprakelijkheidsverzekering particulieren hebt en wel verantwoordelijk bent voor schade aan een ander, veel meer kwijt. En bovendien is ook het slachtoffer er de dupe van als je geen aansprakelijkheidsverzekering  hebt, of voor een te laag verzekerd bedrag hebt gekozen.

WA verzekering Vergelijken

Een AVP vergelijken biedt dekking voor schade waar jij of jouw vrouw aansprakelijk voor is. Je bent verzekerd voor immateriële schade veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijke schade betreffen. Daarnaast ben je verzekerd voor schade aan materiële zaken. Een voorwaarde is dat de schade niet met voorbedachte rade mag zijn toegebracht. Dat jij aansprakelijk bent voor de schade, betekent niet altijd dat jij de schade zelf gemaakt hoeft te hebben. Jij bent bijvoorbeeld ook verantwoordelijk voor schade aangericht door je papegaai. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor schade die is voorzaakt door een gebrek aan jouw woning. Een voorbeeld is wanneer een dakpan van jouw woning op het hoofd van de buurman valt. Dan ben je verantwoordelijk voor de schade die dit met zich meebrengt.

Wat dekt je aansprakelijkheidsverzekering particulieren?

De AVP binnen het instap pakketten heeft een prima dekking. Wanneer je voor een schade aansprakelijk bent kun je beroep doen op je aansprakelijkheidsverzekering particulieren. Maar de dekking geldt niet alleen voor jou maar ook voor je kinderen, inwonende ouders, loges, maar ook voor je huisdieren.

Wat valt er buiten mijn verzekering?

Een WA verzekering dekt niet:

  • Met opzet veroorzaakte schade
  • Schade aan lucht-, vaar- en motorrijtuigen
  • Schade aan gehuurde of geleasede zaken
  • Schade veroorzaakt door seksueel gedrag
  • Enkel financiële schade

Gemakkelijk overstappen aansprakelijkheidsverzekering

Het klinkt ingewikkeld om je oude AVP te laten stoppen en over te stappen naar een andere verzekeringsmaatschappij, maar dat is zo geregeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met je huidige {verzekeringsmaatschappijverzekeraar}. Zij maken de opzegging dan voor je in orde. Vervolgens kun je een WA verzekering via onze vergelijkingstool afsluiten.

Wat kost een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering kost een paar euro per maand. De exacte kosten hangen af van je persoonlijke situatie, zoals je woonplaats en leeftijd. Ook maakt het ook uit of je de aansprakelijkheidsverzekering particulieren alleen afsluit of dat je ook je partner en/of kinderen meeverzekert.

Met een aansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd wanneer u aansprakelijk gesteld wordt.

Aansprakelijkheidsverzekering Uitleg – Waarom een aansprakelijkheidsverzekering?

De WA verzekering ga je aan om je te beschermen voor schades waar je volgens de wet aansprakelijk voor wordt gehouden. Dit zijn schades die je toebrengt aan anderen of de spullen van anderen. Denk aan de computer van je collega die je uit je handen laat vallen. Of je broer die valt over een losliggend touw in jouw woonkamer en zijn arm breekt. Een AVP dekt niet alleen de schade die jij hebt veroorzaakt, ook die van bijvoorbeeld je kinderen. Met een WA verzekering binnen het de meeste pakketten ben je verzekerd tot een schadebedrag van 1.250.000 euro.

Heb je interesse in Aansprakelijkheidsverzekering Uitleg, dan kun het beste eerst een aantal aansprakelijkheidsverzekeringen met elkaar vergelijken. Dat geldt eigenlijk voor alle verzekeringen en diensten, maar ook zeker voor Aansprakelijkheidsverzekering Uitleg.

In het geval van Aansprakelijkheidsverzekering Uitleg kun je al snel geld overhouden omdat de premies gewoon ontzetten verschillen. Heb je eenmail jouw Aansprakelijkheidsverzekering Uitleg gevonden en de keus gemaakt met onze vergelijkingstool, dan kun je ongestoord verder.

Immers, deAansprakelijkheidsverzekering Uitleg lost het op.

Laatste nieuws over Aansprakelijkheidsverzekering Uitleg

Polisvoorwaarden Aansprakelijkheidsverzekering

Met een aansprakelijkheidsverzekering bescherm je niet alleen je eigen banksaldo, maar ook die van degene die je per abuis schade berokkent. Wij helpen bij het kiezen van de beste WA verzekering voor jouw gezin.

0 comments

Aansprakelijkheidsverzekering Particulieren

Met de aansprakelijkheidsverzekering bescherm je niet alleen je eigen portemonnee, maar ook die van de persoon die je per abuis schade toebrengt. Wij helpen bij het kiezen van de beste WA verzekering voor jouw situatie.

0 comments

Algemene Aansprakelijkheidsverzekering

Met de aansprakelijkheidsverzekering bescherm je naast je eigen portemonnee, maar ook die van de persoon die je per ongeluk schade berokkent. Wij helpen bij het kiezen van de beste AVP voor jou.

0 comments

Zelf Aansprakelijkheidsverzekering

Met de aansprakelijkheidsverzekering bescherm je niet alleen je eigen portemonnee, maar ook die van degene die je per ongeluk schade berokkent. Wij helpen bij het kiezen van de beste aansprakelijkheidsverzekering voor jou.

0 comments

Wanneer Aansprakelijkheidsverzekering

Met een aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je naast je eigen portemonnee, maar ook die van degene die je per ongeluk schade berokkent. Wij helpen bij het kiezen van de beste WA verzekering voor jou.

0 comments
Scroll to top