Aansprakelijkheidsverzekering Student

Met een aansprakelijkheidsverzekering bescherm je naast je eigen banksaldo, maar ook die van de persoon die je per abuis schade berokkent. Wij helpen bij het kiezen van de beste WA verzekering voor jou.

Waarom een AVP?

Een WA verzekering sluit je af om je te verzekeren tegen schades waar je wettelijk aansprakelijk voor wordt gehouden. Dit zijn schades die je aandoet aan personen of de spullen van personen. Denk aan de boormachine van je buurman die je uit je handen laat vallen. Of je collega die struikelt over een losliggend snoer in jouw woning en zijn arm breekt. Een WA verzekering dekt bijna alle schade die jij hebt gemaakt, ook die van bijvoorbeeld je huisdieren. Met de WA verzekering binnen het de meeste pakketten ben je beschermt tot een schadebedrag van 1.250.000 euro.

Waarom een aansprakelijkheids verzekering particulieren?

Uw AVP verzekerd u tegen schade aan anderen waarvoor u aansprakelijk wordt gesteld.

U bent verzekerd tegen schade aan anderen

  • De aansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel aansprakelijkheidsverzekering genoemd
  • Een aansprakelijkheidsverzekering vergoed letsel schade en zaakschade
  • Schade die met opzet is veroorzaakt wordt niet betaald
  • Financiële schade die niet voortvloeit uit een schade aan zaken of letselschade wordt niet vergoed

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren is een verzekering die schade die jouw kind(eren) aan iemand anders of zijn spullen aanbrengt. De polis is in beginsel bij iedere verzekeraar hetzelfde. Als u als verzekerde schade toebrengt aan (spullen van) andere personen dan wordt dit tot ongeveer €1.250.000 vergoed per situatie. Dit bedrag verschilt per verzekeraar.

Kenmerken van een Aansprakelijkheidsverzekering

Een WA verzekering  is niet verplicht in ons land, maar wel aan te raden. Als jij of jouw kind iets doet waarmee schade ontstaat, kun je over het algemeen aansprakelijk worden gesteld voor de geleden schade. Dat betekent dat jij opdraait voor de schade aan goederen, maar ook voor letselschade. Zeker die letselschade kan behoorlijk in de papieren lopen. Dan is het fijn als je verzekerd bent.

Aansprakelijkheidsverzekering Student

Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

In Nederland is het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering particulieren niet verplicht. Maar het is wel slim om dit te doen. Vooral met huisdieren zit een ongeluk in een klein hoekje. De kosten voor het terug betalen van de schade kan dan erg hoog uitvallen.

WA verzekering: niet verplicht, wel doen!

In tegenstelling tot de basis zorgverzekering en de WA-verzekering voor auto’s, hoort de aansprakelijkheidsverzekering particulieren  niet tot de wettelijk verplichte verzekeringen. Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren hoort volgens de Consumentenbond echter wel in ieders basispakket van financiële diensten.

De kosten die je betaalt voor een aansprakelijkheidsverzekering  met gezinsdekking (circa €50 per jaar voor een verzekerd bedrag van €1,25 miljoen of meer) is relatief laag en absoluut geen reden om zo’n polis niet aan te gaan. Ook ben je als je géén AVP hebt en wel aansprakelijk bent voor schade aan een ander, veel meer kwijt. En bovendien is ook het slachtoffer er de dupe van als je geen WA verzekering  hebt, of voor een te laag verzekerd bedrag hebt gekozen.

Aansprakelijkheidsverzekering particulieren Vergelijken

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren vergelijken biedt dekking voor schade waar jij of jouw vrouw aansprakelijk voor is. Je bent gedekt voor immateriële schade veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijke schade betreffen. Hiernaast ben je verzekerd voor schade aan materiële schade. Een voorwaarde is dat de schade niet met opzet mag zijn aangebracht. Dat jij aansprakelijk bent voor de schade, betekent niet altijd dat jij de schade zelf veroorzaakt hoeft te hebben. Jij bent meestal ook aansprakelijk voor schade aangebracht door je papegaai. Ook ben jij aansprakelijk voor schade die is voorzaakt door een mankement aan jouw huis. Een voorbeeld is wanneer een dakpan van jouw huis op het hoofd van de buurvrouw valt. Dan ben je aansprakelijk voor de schade die dit met zich meebrengt.

Wat dekt je WA verzekering?

De WA verzekering binnen het instap pakketten heeft een ruime dekking. Wanneer je voor een schade aansprakelijk bent kun je beroep doen op je WA verzekering. Maar de dekking geldt niet alleen voor jou maar ook voor je kinderen, inwonende ouders, loges, maar ook voor je huisdieren.

Dekking aansprakelijkheidsverzekering particulieren

Een AVP dekt over het algemeen:

  • Schade waar jij aansprakelijk voor bent zoals immateriële schade bij anderen en schade aan materiële zaken
  • Schade die per ongeluk toegebracht is
  • Schade aangericht door je dochter
  • Schade als gevolg van een gebrek aan je huis

Gemakkelijk overstappen aansprakelijkheidsverzekering particulieren

Het klinkt moeilijk om je oude aansprakelijkheidsverzekering te op te zeggen en over te stappen naar een andere verzekeringsmaatschappij, maar dat is gemakkelijk geregeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met je huidige {verzekeringsmaatschappijverzekeraar}. Zij maken de opzegging dan voor je in orde. Vervolgens kun je een AVP via onze vergelijkingstool afsluiten.

Wat kost een aansprakelijkheidsverzekering particulieren?

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren kost een paar euro per maand. De exacte kosten hangen af van je persoonlijke situatie, zoals je woonplaats en leeftijd. Ook maakt het ook uit of je de aansprakelijkheidsverzekering alleen afsluit of dat je ook je partner en/of kinderen meeverzekert.

Met een aansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd wanneer u aansprakelijk gesteld wordt.

Aansprakelijkheidsverzekering Student – Waarom een aansprakelijkheids- verzekering particulieren?

De aansprakelijkheidsverzekering particulieren ga je aan om je te beschermen voor schades waar je wettelijk aansprakelijk voor wordt gehouden. Dit zijn schades die je aandoet aan andere mensen of de spullen van personen. Denk aan de computer van je oom die je uit je handen laat vallen. Of je oom die struikelt over een losliggend touw in jouw kamer en zijn sleutelbeen breekt. De aansprakelijkheidsverzekering particulieren dekt niet alleen de schade die jij hebt veroorzaakt, ook die van bijvoorbeeld je logés. Met de WA verzekering binnen het de meeste pakketten ben je verzekerd tot een bedrag van ruim een miljoen euro.

Heb je interesse in Aansprakelijkheidsverzekering Student, dan kun het beste eerst een aantal aansprakelijkheidsverzekeringen met elkaar vergelijken. Dat geldt eigenlijk voor alle verzekeringen en diensten, maar ook zeker voor Aansprakelijkheidsverzekering Student.

In het geval van Aansprakelijkheidsverzekering Student kun je al snel geld overhouden omdat de premies gewoon ontzetten verschillen. Heb je eenmail jouw Aansprakelijkheidsverzekering Student gevonden en de keus gemaakt met onze vergelijkingstool, dan kun je ongestoord verder.

Immers, deAansprakelijkheidsverzekering Student lost het op.

Laatste nieuws over Aansprakelijkheidsverzekering Student

Goedkope Aansprakelijkheidsverzekering Zzp

Met een aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je naast je eigen portemonnee, maar ook die van degene die je per abuis schade berokkent. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de aansprakelijkheidsverzekering particulieren voor jouw gezin.

0 comments

Aansprakelijkheidsverzekering Kinderen

Met de aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je naast je eigen portemonnee, maar ook die van de persoon die je per abuis schade toebrengt. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de WA verzekering voor jou.

0 comments

Aansprakelijkheidsverzekering Goedkoopste

Met een aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je naast je eigen banksaldo, maar ook die van degene die je onverhoopt schade berokkent. Wij helpen bij het kiezen van de beste aansprakelijkheidsverzekering particulieren voor jouw situatie.

0 comments

Aansprakelijkheidsverzekering Kosten Per Maand

Met de aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je niet alleen je eigen banksaldo, maar ook die van degene die je per ongeluk schade toebrengt. Wij helpen bij het kiezen van de beste aansprakelijkheidsverzekering voor jouw situatie.

0 comments

Polisblad Aansprakelijkheidsverzekering

Met de aansprakelijkheidsverzekering bescherm je niet alleen je eigen banksaldo, maar ook die van de persoon die je per abuis schade berokkent. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de aansprakelijkheidsverzekering particulieren voor jouw gezin.

0 comments
Scroll to top