Aansprakelijkheidsverzekering Ondernemer

Met een aansprakelijkheidsverzekering bescherm je naast je eigen portemonnee, maar ook die van degene die je onverhoopt schade toebrengt. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de aansprakelijkheidsverzekering particulieren voor jou.

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering particulieren?

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren sluit je af om je te verzekeren tegen schades waar je wettelijk aansprakelijk voor bent. Dit zijn schades die je aandoet aan andere mensen of de goederen van andere mensen. Denk aan de computer van je buurman die je uit je handen laat vallen. Of je buurman die valt over een losliggend snoer in jouw woning en zijn enkel breekt. De AVP dekt bijna alle schade die jij hebt veroorzaakt, ook die van bijvoorbeeld je kinderen. Met de AVP binnen het de meeste pakketten ben je verzekerd tot een bedrag van 1 miljoen euro.

Waarom een aansprakelijkheids verzekering?

Uw AVP verzekerd u tegen schade aan anderen waarvoor u aansprakelijk wordt gesteld.

U bent verzekerd tegen schade aan anderen

 • De aansprakelijkheidsverzekering particulieren wordt ook wel aansprakelijkheidsverzekering genoemd
 • De WA verzekering vergoed letsel schade en zaakschade
 • Opzettelijke schade is niet verzekerd
 • Zuivere vermogensschade is ook uitgesloten

Een WA verzekering is een verzekering die schade die jij aan een ander persoon of zijn goederen aanbrengt. De verzekering is in de basis bij iedere verzekeraar dezelfde. Als u als verzekerde schade toebrengt aan (spullen van) anderen dan wordt dit tot ongeveer €1.250.000 vergoed per schadegeval. Dit bedrag verschilt per verzekeraar.

Wat is een AVP

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je vrouw kan per abuis een bal door het raam schoppen tijdens het tennissen, of voor je het weet heeft je kat de bril van een vader voor voedsel aangezien. De kosten kunnen flink oplopen als je niet goed verzekerd bent voor deze schade. Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de kosten van de schade als jij of je dochter per abuis de veroorzaker is van schade aan anderen. Dit geldt alleen voor de schade die jij of je vriendin als privé-persoon maken. Eventuele schade tijdens het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering die je werkgever af kan sluiten. Een AVP wordt ook wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Aansprakelijkheidsverzekering Ondernemer

Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

In Nederland is het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering niet verplicht. Maar het is wel slim om dit te doen. Vooral met kinderen zit een ongeluk in een klein hoekje. De kosten voor het betalen van de schade kan dan erg hoog uitvallen.

Aansprakelijkheidsverzekering: niet verplicht, wel doen!

In tegenstelling tot de basis zorgverzekering en de verzekering voor auto’s, hoort de AVP  niet tot de wettelijk verplichte verzekeringen. Een aansprakelijkheidsverzekering hoort volgens de Consumentenbond echter wel in ieders basispakket van financiële diensten.

De premie die je afdraagt voor een aansprakelijkheidsverzekering  met dekking voor het gehele gezin (ongeveer €50 per jaar voor een te verzekeren bedrag van €1,25 miljoen of meer) is in principe niet hoog en zeker geen reden om zo’n polis niet af te sluiten. Ook ben je als je géén AVP hebt en wel verantwoordelijk bent voor schade aan een ander, veel duurder uit. En desalniettemin is ook het slachtoffer er de dupe van als je geen AVP  hebt, of voor een te laag verzekerd bedrag hebt gekozen.

Aansprakelijkheidsverzekering Vergelijken

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren vergelijken biedt dekking voor schade waar jij of jouw vriendin aansprakelijk voor is. Je bent verzekerd voor immateriële letselschade veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijke schade betreffen. Daarnaast ben je verzekerd voor schade aan materiële zaken. Een voorwaarde is dat de schade niet met opzet mag zijn aangebracht. Dat jij aansprakelijk bent voor de schade, betekent niet dat jij de schade zelf gemaakt hoeft te hebben. Jij bent bijvoorbeeld ook aansprakelijk voor schade aangericht door je kat. Ook ben jij aansprakelijk voor schade die is voorzaakt door een mankement aan jouw huis. Een voorbeeld is wanneer een dakpan van jouw huis op het hoofd van de buurvrouw valt. Dan ben je verantwoordelijk voor de schade die dit met zich meebrengt.

Wat dekt je WA verzekering?

De aansprakelijkheidsverzekering particulieren binnen het instap pakketten heeft een uitgebreide dekking. Wanneer je voor een schade aansprakelijk bent kun je beroep doen op je aansprakelijkheidsverzekering. Maar de dekking geldt niet alleen voor jou maar ook voor je kinderen, inwonende ouders, loges, maar ook voor je huisdieren.

Dekking WA verzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt over het algemeen:

 • Schade waar jij aansprakelijk voor bent zoals immateriële schade bij anderen en schade aan goederen
 • Schade die per abuis toegebracht is
 • Schade aangericht door je vrouw
 • Schade als gevolg van een gebrek aan je huis

Gemakkelijk overstappen aansprakelijkheidsverzekering

Het klinkt moeilijk om je oude aansprakelijkheidsverzekering particulieren te beëindigen en over te stappen naar een andere verzekeringsmaatschappij, maar dat is zo geregeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met je huidige {verzekeringsmaatschappijverzekeraar}. Zij maken de opzegging dan voor je in orde. Vervolgens kun je een aansprakelijkheidsverzekering particulieren via onze vergelijkingstool afsluiten.

Meer over de WA verzekering

Filter op de volgende punten:

 • Samenstelling van je huishouding
 • Geboorte datum
 • Verzekerd bedrag
 • Aanvullend: Eigen risico

  Aansprakelijkheidsverzekering Ondernemer – Waarom een AVP?

  De aansprakelijkheidsverzekering ga je aan om je te verzekeren tegen schades waar je volgens de wet aansprakelijk voor bent. Dit zijn schades die je toebrengt aan personen of de goederen van personen. Denk aan de laptop van je collega die je uit je handen laat vallen. Of je buurman die struikelt over een laaghangend snoer in jouw kamer en zijn been breekt. De aansprakelijkheidsverzekering dekt bijna alle schade die jij hebt veroorzaakt, ook die van bijvoorbeeld je kinderen. Met een aansprakelijkheidsverzekering particulieren binnen het de meeste pakketten ben je verzekerd tot een bedrag van €1.000.000.

  Heb je interesse in Aansprakelijkheidsverzekering Ondernemer, dan kun het beste eerst een aantal aansprakelijkheidsverzekeringen met elkaar vergelijken. Dat geldt eigenlijk voor alle verzekeringen en diensten, maar ook zeker voor Aansprakelijkheidsverzekering Ondernemer.

  In het geval van Aansprakelijkheidsverzekering Ondernemer kun je al snel geld overhouden omdat de premies gewoon ontzetten verschillen. Heb je eenmail jouw Aansprakelijkheidsverzekering Ondernemer gevonden en de keus gemaakt met onze vergelijkingstool, dan kun je ongestoord verder.

  Immers, deAansprakelijkheidsverzekering Ondernemer lost het op.

  Laatste nieuws over Aansprakelijkheidsverzekering Ondernemer

  Aansprakelijkheidsverzekering Eigen Risico

  Met een aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je naast je eigen portemonnee, maar ook die van degene die je onverhoopt schade toebrengt. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de aansprakelijkheidsverzekering particulieren voor jou.

  0 comments

  Aansprakelijkheidsverzekering En Inboedelverzekering Afsluiten

  Met een aansprakelijkheidsverzekering bescherm je niet alleen je eigen portemonnee, maar ook die van degene die je onverhoopt schade toebrengt. Wij helpen bij het kiezen van de beste AVP voor jou.

  0 comments

  Aansprakelijkheidsverzekering Gezin

  Met een aansprakelijkheidsverzekering bescherm je niet alleen je eigen banksaldo, maar ook die van de persoon die je per ongeluk schade toebrengt. Wij helpen bij het kiezen van de beste aansprakelijkheidsverzekering voor jouw gezin.

  0 comments

  Aansprakelijkheidsverzekering Voorwaarden

  Met een aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je niet alleen je eigen banksaldo, maar ook die van degene die je per ongeluk schade berokkent. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de aansprakelijkheidsverzekering voor jou.

  0 comments

  Aansprakelijkheidsverzekering Auto

  Met de aansprakelijkheidsverzekering bescherm je niet alleen je eigen banksaldo, maar ook die van de persoon die je per ongeluk schade toebrengt. Wij helpen bij het kiezen van de beste WA verzekering voor jouw gezin.

  0 comments
Scroll to top