Aansprakelijkheidsverzekering En Inboedelverzekering

Met de aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je niet alleen je eigen banksaldo, maar ook die van de persoon die je onverhoopt schade berokkent. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de AVP voor jouw situatie.

Waarom een AVP?

De WA verzekering ga je aan om je te beschermen tegen schades waar je volgens de wet aansprakelijk voor wordt gehouden. Dit zijn schades die je aandoet aan personen of de spullen van personen. Denk aan de computer van je broer die je uit je handen laat vallen. Of je collega die struikelt over een losliggend touw in jouw kamer en zijn enkel breekt. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt bijna alle schade die jij hebt gemaakt, ook die van bijvoorbeeld je huisdieren. Met de aansprakelijkheidsverzekering binnen het de meeste pakketten ben je beschermt tot een bedrag van 1 miljoen euro.

Waarom een aansprakelijkheids verzekering?

Uw WA verzekering verzekerd u tegen schade aan anderen waarvoor u aansprakelijk wordt gesteld.

U bent verzekerd tegen schade aan anderen

  • De AVP wordt ook wel aansprakelijkheidsverzekering particulieren genoemd
  • Een AVP vergoed letsel schade en zaakschade
  • Opzettelijke schade is niet verzekerd
  • Financiële schade die niet voortvloeit uit een schade aan zaken of letselschade wordt niet vergoed

Een AVP is een verzekering die schade die jij aan een ander persoon of zijn bezittingen aanbrengt. De verzekering is in beginsel bij iedere verzekeringsmaatschappij dezelfde. Als u als verzekerde schade aanbrengt aan (spullen van) andere personen dan wordt dit tot ongeveer €1.250.000 vergoed per situatie. Dit bedrag verschilt per verzekeraar.

Kenmerken van een Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren  is niet verplicht voor Nederlanders, maar wel aan te raden. Als jij of jouw gezinslid iets doet waardoor schade wordt veroorzaakt, kun je over het algemeen aansprakelijk worden gesteld voor de veroorzaakte schede. Dat betekent dat de verzekerde opdraait voor de schade aan spullen, maar ook voor letselschade. Zeker die letselschade kan behoorlijk in de papieren lopen. Dan is het fijn als je verzekerd bent.

Aansprakelijkheidsverzekering En Inboedelverzekering

Is een WA verzekering verplicht?

In Nederland is het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering niet verplicht. Maar het is wel slim om dit te doen. Vooral met enthousiaste huisdieren zit een ongeluk in een klein hoekje. De kosten voor het terug betalen van de veroorzaakte schade kan dan erg hoog uitvallen.

Aansprakelijkheidsverzekering: niet verplicht, wel doen!

In tegenstelling tot de basis zorgverzekering en de WA-verzekering voor auto’s, hoort de AVP  niet tot de wettelijk verplichte verzekeringen. Een WA verzekering hoort volgens de Consumentenbond echter wel in ieders basispakket van financiële diensten.

De kosten die je betaalt voor een AVP  met gezinsdekking (bij benadering €50 per jaar voor een te verzekeren bedrag van €1,25 miljoen of meer) is relatief niet hoog en absoluut geen reden om een polis niet af te sluiten. Ook ben je als je géén WA verzekering hebt en wel verantwoordelijk bent voor schade aan eigendommen van een ander, veel meer kwijt. En desalniettemin is ook het slachtoffer er de dupe van als je geen WA verzekering  hebt, of voor een te laag verzekerd bedrag hebt gekozen.

AVP Vergelijken

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren vergelijken biedt dekking voor schade waar jij of jouw vrouw aansprakelijk voor is. Je bent verzekerd voor immateriële letselschade veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijke schade betreffen. Ook ben je verzekerd voor schade aan materiële zaken. Een voorwaarde is dat de schade niet met voorbedachte rade mag zijn toegebracht. Dat jij aansprakelijk bent voor de schade, betekent niet dat jij de schade zelf veroorzaakt hoeft te hebben. Jij bent soms ook verantwoordelijk voor schade aangebracht door je papegaai. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor schade die is voorzaakt door een mankement aan jouw woning. Een voorbeeld is wanneer een dakpan van jouw woning op het hoofd van de buurman valt. Dan ben je verantwoordelijk voor de schade die dit heeft opgeleverd.

Wat dekt je aansprakelijkheidsverzekering?

De AVP binnen het instap pakketten heeft een prima dekking. Wanneer je voor een schade aansprakelijk bent kun je beroep doen op je WA verzekering. Maar de dekking geldt niet alleen voor jou maar ook voor je kinderen, inwonende ouders, loges, maar ook voor je huisdieren.

Wat valt er buiten mijn verzekering?

Een AVP dekt niet:

  • Met opzet veroorzaakte schade
  • Schade veroorzaakt door motorrijtuigen, luchtvaartuigen of vaartuigen
  • Schade aan geleasede goederen of gehuurde goederen
  • Schade veroorzaakt door seksueel gedrag
  • Enkel financiële schade

Gemakkelijk overstappen WA verzekering

Het klinkt moeilijk om je oude aansprakelijkheidsverzekering particulieren te beëindigen en over te stappen naar een andere verzekeringsmaatschappij, maar dat is snel geregeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met je huidige {verzekeringsmaatschappijverzekeraar}. Zij maken de opzegging dan voor je in orde. Vervolgens kun je een AVP via onze vergelijkingstool afsluiten.

Premie gebaseerd op gezinssamenstelling

De maandelijkse premie die u moet betalen voor de aansprakelijkheidsverzekering hangt af van uw gezinssamenstelling. In de basis zijn er 2 soorten verzekeringen te benoemen: de dekking voor alléénstaand en de dekking in gezinsverband. Onder de dekking gezinsverband wordt een uitgebreidere groep meeverzekerd, hier behoren ook kinderen tot 27 jaar bij.

Aansprakelijkheidsverzekering En Inboedelverzekering – Waarom een WA verzekering?

De WA verzekering ga je aan om je te beschermen voor schades waar je volgens de wet aansprakelijk voor bent. Dit zijn schades die je aandoet aan andere mensen of de spullen van andere mensen. Denk aan de computer van je broer die je uit je handen laat vallen. Of je broer die valt over een laaghangend touw in jouw huis en zijn schouder breekt. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt bijna alle schade die jij hebt veroorzaakt, ook die van bijvoorbeeld je kinderen. Met een WA verzekering binnen het de meeste pakketten ben je beschermt tot een bedrag van ruim een miljoen euro.

Heb je interesse in Aansprakelijkheidsverzekering En Inboedelverzekering, dan kun het beste eerst een aantal aansprakelijkheidsverzekeringen met elkaar vergelijken. Dat geldt eigenlijk voor alle verzekeringen en diensten, maar ook zeker voor Aansprakelijkheidsverzekering En Inboedelverzekering.

In het geval van Aansprakelijkheidsverzekering En Inboedelverzekering kun je al snel geld overhouden omdat de premies gewoon ontzetten verschillen. Heb je eenmail jouw Aansprakelijkheidsverzekering En Inboedelverzekering gevonden en de keus gemaakt met onze vergelijkingstool, dan kun je ongestoord verder.

Immers, deAansprakelijkheidsverzekering En Inboedelverzekering lost het op.

Laatste nieuws over Aansprakelijkheidsverzekering En Inboedelverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering En Inboedelverzekering

Met de aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je niet alleen je eigen banksaldo, maar ook die van de persoon die je onverhoopt schade berokkent. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de AVP voor jouw situatie. Waarom een AVP? De WA verzekering ga je aan om je te beschermen tegen schades waar je volgens de […]

0 comments

Premie Aansprakelijkheidsverzekering Zzp

Met een aansprakelijkheidsverzekering bescherm je niet alleen je eigen banksaldo, maar ook die van degene die je per ongeluk schade toebrengt. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de AVP voor jouw gezin.

0 comments

Aansprakelijkheidsverzekering Auto

Met de aansprakelijkheidsverzekering bescherm je niet alleen je eigen banksaldo, maar ook die van de persoon die je per ongeluk schade toebrengt. Wij helpen bij het kiezen van de beste WA verzekering voor jouw gezin.

0 comments

Dekking Aansprakelijkheidsverzekering

Met een aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je naast je eigen portemonnee, maar ook die van degene die je per abuis schade berokkent. Wij helpen bij het kiezen van de beste AVP voor jou.

0 comments

Goedkoopste Aansprakelijkheidsverzekering

Met de aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je naast je eigen banksaldo, maar ook die van de persoon die je per ongeluk schade toebrengt. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de aansprakelijkheidsverzekering voor jouw situatie.

0 comments
Scroll to top