Aansprakelijkheidsverzekering Eigen Risico

Met een aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je naast je eigen portemonnee, maar ook die van degene die je onverhoopt schade toebrengt. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de aansprakelijkheidsverzekering particulieren voor jou.

Waarom een WA verzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren sluit je af om je te beschermen voor schades waar je volgens de wet aansprakelijk voor bent. Dit zijn schades die je aandoet aan andere mensen of de goederen van anderen. Denk aan de laptop van je oom die je uit je handen laat vallen. Of je collega die struikelt over een losliggend snoer in jouw schuur en zijn been breekt. De aansprakelijkheidsverzekering particulieren dekt bijna alle schade die jij hebt veroorzaakt, ook die van bijvoorbeeld je logés. Met een aansprakelijkheidsverzekering binnen het de meeste pakketten ben je beschermt tot een bedrag van 1.250.000 euro.

Waarom een aansprakelijkheids verzekering particulieren?

Uw aansprakelijkheidsverzekering verzekerd u tegen schade aan anderen waarvoor u verantwoordelijk wordt gesteld.

U bent verzekerd tegen schade aan anderen

  • De WA verzekering wordt ook wel aansprakelijkheidsverzekering genoemd
  • De WA verzekering vergoed letsel schade en zaakschade
  • Met opzet veroorzaakte schade wordt niet vergoed
  • Zuivere vermogensschade is ook uitgesloten

Een WA verzekering is een verzekering die schade die iemand aan iemand anders of zijn spullen aanbrengt. De verzekering is in de basis bij iedere verzekeraar dezelfde. Als u als verzekerde schade toebrengt aan (spullen van) andere personen dan wordt dit tot ongeveer €1.250.000 vergoed per situatie. Dit bedrag verschilt per verzekering.

Kenmerken van een Aansprakelijkheidsverzekering

Een AVP  is niet verplicht voor Nederlanders, maar wel aan te raden. Als jij of jouw dochter iets doet waardoor schade ontstaat, kun je namelijk aansprakelijk worden gesteld voor de veroorzaakte schede. Dat houdt in dat jij opdraait voor de schade aan spullen, maar ook voor letselschade. Zeker die letselschade kan behoorlijk in de papieren lopen. Dan is het fijn als je verzekerd bent.

Aansprakelijkheidsverzekering Eigen Risico

Is een WA verzekering verplicht?

In Nederland is het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering particulieren niet verplicht. Maar het is wel slim om dit te doen. Vooral met kleine kinderen zit een ongeluk in een klein hoekje. De kosten voor het terug betalen van de veroorzaakte schade kan dan behoorlijk hoog uitvallen.

WA verzekering: niet verplicht, wel doen!

In tegenstelling tot de standaard zorgverzekering en de autoverzekering, hoort de aansprakelijkheidsverzekering particulieren  niet tot de wettelijk verplichte verzekeringen. Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren hoort volgens de Consumentenbond echter wel in ieders basispakket van financiële diensten.

De maandelijkse kosten die je betaalt voor een WA verzekering  met dekking voor het gehele gezin (ongeveer €50 per jaar voor een te verzekeren bedrag van €1,25 miljoen of meer) is relatief niet hoog en zeker geen reden om een verzekeringspolos niet af te sluiten. Ook ben je als je géén WA verzekering hebt en wel verantwoordelijk bent voor schade aan een ander, veel meer kwijt. En desalniettemin is ook het slachtoffer er de dupe van als je geen aansprakelijkheidsverzekering particulieren  hebt, of voor een te laag verzekerd bedrag hebt gekozen.

WA verzekering Vergelijken

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren vergelijken biedt dekking voor schade waar jij of jouw partner aansprakelijk voor is. Je bent gedekt voor immateriële schade veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijke schade betreffen. Daarnaast ben je verzekerd voor schade aan materiële zaken. Een voorwaarde is dat de schade niet met opzet mag zijn toegebracht. Dat jij aansprakelijk bent voor de schade, betekent niet dat jij de schade zelf gemaakt hoeft te hebben. Jij bent meestal ook verantwoordelijk voor schade aangericht door je hond. Ook ben jij aansprakelijk voor schade die is ontstaan door een mankement aan jouw huis. Een voorbeeld is wanneer een dakpan van jouw woning op het hoofd van de buurvrouw valt. Dan ben je aansprakelijk voor de schade die dit heeft opgeleverd.

Wat dekt je aansprakelijkheidsverzekering?

De AVP binnen het instap pakketten heeft een uitgebreide dekking. Wanneer je voor een schade aansprakelijk bent kun je beroep doen op je aansprakelijkheidsverzekering particulieren. Maar de dekking geldt niet alleen voor jou maar ook voor je kinderen, inwonende ouders, loges, maar ook voor je huisdieren.

Dekking aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt over het algemeen:

  • Schade waar jij verantwoordelijk voor bent zoals immateriële schade bij anderen en schade aan materiële zaken
  • Schade die niet met opzet toegebracht is
  • Schade aangericht door je vrouw
  • Schade als gevolg van een gebrek aan je huis

Gemakkelijk overstappen aansprakelijkheidsverzekering particulieren

Het klinkt ingewikkeld om je oude AVP te laten stoppen en over te stappen naar een andere verzekering, maar dat is snel geregeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met je huidige {verzekeringsmaatschappijverzekeraar}. Zij maken de opzegging dan voor je in orde. Vervolgens kun je een AVP via onze vergelijkingstool afsluiten.

Wat kost een aansprakelijkheidsverzekering?

Een WA verzekering kost een paar euro per maand. De exacte kosten hangen af van je persoonlijke situatie, zoals je woonplaats en leeftijd. Ook maakt het ook uit of je de WA verzekering alleen afsluit of dat je ook je partner en/of kinderen meeverzekert.

Met een WA verzekering bent u verzekerd wanneer u aansprakelijk gesteld wordt.

Aansprakelijkheidsverzekering Eigen Risico – Waarom een WA verzekering?

De WA verzekering ga je aan om je te verzekeren voor schades waar je volgens de wet aansprakelijk voor bent. Dit zijn schades die je aandoet aan anderen of de goederen van andere mensen. Denk aan de computer van je collega die je uit je handen laat vallen. Of je collega die struikelt over een laaghangend snoer in jouw huis en zijn been breekt. De AVP dekt niet alleen de schade die jij hebt gemaakt, ook die van bijvoorbeeld je kinderen. Met de aansprakelijkheidsverzekering binnen het de meeste pakketten ben je verzekerd tot een bedrag van 1.250.000 euro.

Heb je interesse in Aansprakelijkheidsverzekering Eigen Risico, dan kun het beste eerst een aantal aansprakelijkheidsverzekeringen met elkaar vergelijken. Dat geldt eigenlijk voor alle verzekeringen en diensten, maar ook zeker voor Aansprakelijkheidsverzekering Eigen Risico.

In het geval van Aansprakelijkheidsverzekering Eigen Risico kun je al snel geld overhouden omdat de premies gewoon ontzetten verschillen. Heb je eenmail jouw Aansprakelijkheidsverzekering Eigen Risico gevonden en de keus gemaakt met onze vergelijkingstool, dan kun je ongestoord verder.

Immers, deAansprakelijkheidsverzekering Eigen Risico lost het op.

Laatste nieuws over Aansprakelijkheidsverzekering Eigen Risico

Dekking Aansprakelijkheidsverzekering

Met een aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je naast je eigen portemonnee, maar ook die van degene die je per abuis schade berokkent. Wij helpen bij het kiezen van de beste AVP voor jou.

0 comments

Aansprakelijkheidsverzekering

Met een aansprakelijkheidsverzekering bescherm je naast je eigen portemonnee, maar ook die van degene die je per abuis schade berokkent. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de WA verzekering voor jouw situatie.

0 comments

Dekking Aansprakelijkheidsverzekering Particulieren

Met een aansprakelijkheidsverzekering bescherm je naast je eigen banksaldo, maar ook die van de persoon die je onverhoopt schade berokkent. Wij helpen bij het kiezen van de beste aansprakelijkheidsverzekering particulieren voor jouw situatie.

0 comments

Wat Dekt Een Aansprakelijkheidsverzekering

Met de aansprakelijkheidsverzekering bescherm je naast je eigen banksaldo, maar ook die van degene die je per abuis schade berokkent. Wij helpen bij het kiezen van de beste AVP voor jouw gezin.

0 comments

Is Aansprakelijkheidsverzekering Verplicht

Met de aansprakelijkheidsverzekering bescherm je naast je eigen banksaldo, maar ook die van degene die je per abuis schade berokkent. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de AVP voor jou.

0 comments
Scroll to top