Aansprakelijkheidsverzekering Dekking

Met de aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je niet alleen je eigen portemonnee, maar ook die van degene die je per ongeluk schade toebrengt. Wij helpen bij het kiezen van de beste aansprakelijkheidsverzekering particulieren voor jou.

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering particulieren?

Een aansprakelijkheidsverzekering ga je aan om je te verzekeren tegen schades waar je wettelijk aansprakelijk voor bent. Dit zijn schades die je aandoet aan personen of de goederen van anderen. Denk aan de boormachine van je oom die je uit je handen laat vallen. Of je buurman die valt over een losliggend snoer in jouw huis en zijn enkel breekt. De aansprakelijkheidsverzekering particulieren dekt niet alleen de schade die jij hebt veroorzaakt, ook die van bijvoorbeeld je logés. Met een WA verzekering binnen het de meeste pakketten ben je verzekerd tot een schadebedrag van €1.000.000.

Waarom een AVP?

Uw aansprakelijkheidsverzekering verzekerd u tegen schade aan anderen waarvoor u verantwoordelijk wordt gesteld.

U bent verzekerd tegen schade aan anderen

  • De WA verzekering wordt ook wel WA verzekering genoemd
  • Een AVP vergoed letsel schade en zaakschade
  • Opzettelijke schade is niet verzekerd
  • Financiële schade die niet voortvloeit uit een schade aan zaken of letselschade wordt niet vergoed

Een AVP is een verzekering die schade die jij als verzekerde aan een ander persoon of zijn bezittingen aanbrengt. De verzekeringspolis is in beginsel bij iedere verzekeringsmaatschappij hetzelfde. Als u als verzekerde schade aanbrengt aan (spullen van) andere personen dan wordt dit tot ongeveer €1.250.000 vergoed per schadegeval. Dit bedrag verschilt per verzekeringsmaatschappij.

Kenmerken van een Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren  is niet verplicht in ons land, maar wel aan te raden. Als jij of jouw dochter iets doet waardoor schade wordt veroorzaakt, kun je namelijk aansprakelijk worden gesteld voor de veroorzaakte schede. Dat houdt in dat de verzekerde opdraait voor de materiële schade, maar ook voor letselschade. Zeker die letselschade kan behoorlijk in de papieren lopen. Dan is het fijn als je verzekerd bent.

Aansprakelijkheidsverzekering Dekking

Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

In Nederland is het afsluiten van een AVP niet verplicht. Maar het is wel verstandig om dit te doen. Vooral met kleine kinderen zit een ongeluk in een klein hoekje. De kosten voor het vergoeden van de schade kan dan erg hoog uitvallen.

Aansprakelijkheidsverzekering particulieren: niet verplicht, wel doen!

In tegenstelling tot de basis zorgverzekering en de autoverzekering, hoort de aansprakelijkheidsverzekering particulieren  niet tot de wettelijk verplichte verzekeringen. Een WA verzekering hoort volgens de Consumentenbond echter wel in ieders basispakket van financiële diensten.

De premie die je afdraagt voor een AVP  met dekking voor het gehele gezin (bij benadering €50 per jaar voor een verzekerd bedrag van €1,25 miljoen of meer) is relatief laag en sowieso geen reden om een verzekeringspolos niet aan te gaan. Ook ben je als je géén AVP hebt en wel verantwoordelijk bent voor schade aan een ander, veel duurder uit. En bovendien is ook het slachtoffer er de dupe van als je geen AVP  hebt, of voor een te laag verzekerd bedrag hebt gekozen.

Aansprakelijkheidsverzekering particulieren Vergelijken

Een WA verzekering vergelijken biedt dekking voor schade waar jij of jouw vrouw aansprakelijk voor is. Je bent gedekt voor immateriële letselschade veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijke schade betreffen. Ook ben je verzekerd voor schade aan materiële zaken. Een voorwaarde is dat de schade niet met voorbedachte rade mag zijn aangebracht. Dat jij aansprakelijk bent voor de schade, betekent niet dat jij de schade zelf veroorzaakt hoeft te hebben. Jij bent meestal ook verantwoordelijk voor schade aangericht door je papegaai. Hiernaast ben jij aansprakelijk voor schade die is ontstaan door een mankement aan jouw woning. Een voorbeeld is wanneer een dakpan van jouw woning op het hoofd van de buurman valt. Dan ben je aansprakelijk voor de schade die dit heeft opgeleverd.

Wat dekt je aansprakelijkheidsverzekering particulieren?

De aansprakelijkheidsverzekering particulieren binnen het instap pakketten heeft een ruime dekking. Wanneer je voor een schade aansprakelijk bent kun je beroep doen op je WA verzekering. Maar de dekking geldt niet alleen voor jou maar ook voor je kinderen, inwonende ouders, loges, maar ook voor je huisdieren.

Wat valt er buiten mijn verzekering?

Buiten de dekking van de WA verzekering  valt schade veroorzaakt door:

Caravans, boten en motorrijtuigen waar je een rij- of vaarbewijs voor nodig hebt en luchtvaartuigen (deze hebben eigen verzekering nodig).

Een uitzondering wordt gemaakt in het geval van joyriding, mits de veroorzaker minderjarig is en zich met geweld toegang. Heb je als autobezitter de sleutel in het slot laten zitten, dan ben je zelf schuldig als een persoon er met jouw auto vandoor gaat. Je zult dan je eigen autoverzekering moeten aanspreken omdat je nalatig bent geweest.

Materiële schade aan spullen van iemand die verzekerd is op jouw verzekeringspolis (je partner of kind bijvoorbeeld). Als jouw kind jouw dure tablet stuk maakt, zal de AVP  geen vergoeding uitbetalen.

Schade door opzet, zoals vernieling, maar ook schade die je veroorzaakt onder invloed van bijvoorbeeld drugs of seksueel misbruik. Als het kinderen van onder de 14 jaar betreft, valt schade door opzet echter wél onder de AVP-dekking

Groepsaansprakelijkheid: je kunt (mede) aansprakelijk worden gesteld voor schade die door anderen is veroorzaakt als die schade werd aangebracht op het moment dat je tezamen met die andere groepsleden in groepsverband optrad. Voorwaarde is wel dat het gedrag van de groep zodanig was dat een normaal mens zich normaalgesproken uit de groep had moeten terugtrekken. In dat geval zal de aansprakelijkheidsverzekering particulieren  niet uitbetalen.

Gemakkelijk overstappen aansprakelijkheidsverzekering

Het klinkt moeilijk om je oude aansprakelijkheidsverzekering te laten stoppen en over te stappen naar een andere verzekeringsmaatschappij, maar dat is zo geregeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met je huidige {verzekeringsmaatschappijverzekeraar}. Zij maken de opzegging dan voor je in orde. Vervolgens kun je een aansprakelijkheidsverzekering particulieren via onze vergelijkingstool afsluiten.

Wat kost een AVP?

Een AVP kost een paar euro per maand. De exacte kosten hangen af van je persoonlijke situatie, zoals je woonplaats en leeftijd. Ook maakt het ook uit of je de aansprakelijkheidsverzekering alleen afsluit of dat je ook je partner en/of kinderen meeverzekert.

Met een aansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd wanneer u aansprakelijk gesteld wordt.

Aansprakelijkheidsverzekering Dekking – Waarom een AVP?

De aansprakelijkheidsverzekering particulieren sluit je af om je te verzekeren voor schades waar je wettelijk aansprakelijk voor wordt gehouden. Dit zijn schades die je toebrengt aan personen of de spullen van personen. Denk aan de computer van je broer die je uit je handen laat vallen. Of je broer die valt over een losliggend touw in jouw huis en zijn enkel breekt. De aansprakelijkheidsverzekering particulieren dekt niet alleen de schade die jij hebt gemaakt, ook die van bijvoorbeeld je kinderen. Met de aansprakelijkheidsverzekering binnen het de meeste pakketten ben je verzekerd tot een schade van 1 miljoen euro.

Heb je interesse in Aansprakelijkheidsverzekering Dekking, dan kun het beste eerst een aantal aansprakelijkheidsverzekeringen met elkaar vergelijken. Dat geldt eigenlijk voor alle verzekeringen en diensten, maar ook zeker voor Aansprakelijkheidsverzekering Dekking.

In het geval van Aansprakelijkheidsverzekering Dekking kun je al snel geld overhouden omdat de premies gewoon ontzetten verschillen. Heb je eenmail jouw Aansprakelijkheidsverzekering Dekking gevonden en de keus gemaakt met onze vergelijkingstool, dan kun je ongestoord verder.

Immers, deAansprakelijkheidsverzekering Dekking lost het op.

Laatste nieuws over Aansprakelijkheidsverzekering Dekking

Wa Aansprakelijkheidsverzekering

Met een aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je naast je eigen banksaldo, maar ook die van degene die je onverhoopt schade toebrengt. Wij helpen bij het kiezen van de beste aansprakelijkheidsverzekering particulieren voor jouw situatie.

0 comments

Kosten Aansprakelijkheidsverzekering

Met de aansprakelijkheidsverzekering bescherm je naast je eigen banksaldo, maar ook die van degene die je per ongeluk schade toebrengt. Wij helpen bij het kiezen van de beste aansprakelijkheidsverzekering particulieren voor jouw gezin.

0 comments

Voorwaarden Aansprakelijkheidsverzekering

Met de aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je niet alleen je eigen portemonnee, maar ook die van de persoon die je per ongeluk schade toebrengt. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de aansprakelijkheidsverzekering voor jouw situatie.

0 comments

Cz Aansprakelijkheidsverzekering

Met een aansprakelijkheidsverzekering bescherm je niet alleen je eigen portemonnee, maar ook die van de persoon die je onverhoopt schade toebrengt. Wij helpen bij het kiezen van de beste aansprakelijkheidsverzekering voor jou.

0 comments

Aansprakelijkheidsverzekering Afsluiten

Met een aansprakelijkheidsverzekering bescherm je niet alleen je eigen banksaldo, maar ook die van degene die je onverhoopt schade berokkent. Wij helpen bij het kiezen van de beste WA verzekering voor jouw gezin.

0 comments
Scroll to top