Aansprakelijkheidsverzekering Berekenen

Met een aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je naast je eigen banksaldo, maar ook die van degene die je onverhoopt schade toebrengt. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de WA verzekering voor jouw situatie.

Waarom een WA verzekering?

De AVP sluit je af om je te verzekeren tegen schades waar je wettelijk aansprakelijk voor wordt gehouden. Dit zijn schades die je aandoet aan personen of de goederen van anderen. Denk aan de laptop van je buurman die je uit je handen laat vallen. Of je oom die struikelt over een laaghangend snoer in jouw woning en zijn sleutelbeen breekt. De aansprakelijkheidsverzekering particulieren dekt niet alleen de schade die jij hebt gemaakt, ook die van bijvoorbeeld je kinderen. Met de WA verzekering binnen het de meeste pakketten ben je beschermt tot een bedrag van ruim een miljoen euro.

Waarom een aansprakelijkheids verzekering?

Uw aansprakelijkheidsverzekering verzekerd u tegen schade aan anderen waarvoor u verantwoordelijk wordt gesteld.

U bent verzekerd tegen schade aan anderen

  • Een AVP wordt ook wel AVP genoemd
  • De aansprakelijkheidsverzekering vergoed letsel schade en zaakschade
  • Schade die met opzet is veroorzaakt wordt niet betaald
  • Financiële schade die niet voortvloeit uit een schade aan zaken of letselschade wordt niet vergoed

Een AVP is een verzekering die schade die jij als verzekerde aan een ander persoon of zijn spullen aanbrengt. De verzekeringspolis is in de basis bij iedere verzekeraar dezelfde. Als u als verzekerde schade toebrengt aan (spullen van) andere personen dan wordt dit tot ongeveer €1.250.000 vergoed per geval. Dit bedrag verschilt per verzekeraar.

Kenmerken van een Aansprakelijkheidsverzekering

Een AVP  is niet verplicht in Nederland, maar wel aan te raden. Als jij of jouw zoon iets doet waarmee schade wordt veroorzaakt, kun je over het algemeen aansprakelijk worden gesteld voor de schade. Dat houdt in dat de verzekerde opdraait voor de schade aan spullen, maar ook voor schade aan de gezondheid van mensen. Zeker die letselschade kan behoorlijk in de papieren lopen. Dan is het fijn als je verzekerd bent.

Aansprakelijkheidsverzekering Berekenen

Is een aansprakelijkheidsverzekering particulieren verplicht?

In Nederland is het afsluiten van een WA verzekering niet verplicht. Maar het is wel handig om dit te doen. Vooral met huisdieren zit een ongeluk in een klein hoekje. De kosten voor het betalen van de schade kan dan enorm hoog uitvallen.

Aansprakelijkheidsverzekering particulieren: niet verplicht, wel doen!

In tegenstelling tot de standaard zorgverzekering en de autoverzekering, hoort de aansprakelijkheidsverzekering particulieren  niet tot de wettelijk verplichte verzekeringen. Een WA verzekering hoort volgens de Consumentenbond echter wel in ieders basispakket van financiële diensten.

De maandelijkse kosten die je afdraagt voor een aansprakelijkheidsverzekering  met gezinsdekking (circa €50 per jaar voor een verzekerd bedrag van €1,25 miljoen of meer) is in principe laag en zeker geen reden om zo’n polis niet af te sluiten. Ook ben je als je géén aansprakelijkheidsverzekering particulieren hebt en wel aansprakelijk bent voor schade aan een ander, veel meer kwijt. En bovendien is ook het slachtoffer er de dupe van als je geen aansprakelijkheidsverzekering  hebt, of voor een te laag verzekerd bedrag hebt gekozen.

WA verzekering Vergelijken

Een WA verzekering vergelijken biedt dekking voor schade waar jij of jouw vriendin aansprakelijk voor is. Je bent gedekt voor immateriële schade veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijke schade betreffen. Hiernaast ben je verzekerd voor schade aan materiële schade. Een voorwaarde is dat de schade niet met opzet mag zijn aangebracht. Dat jij aansprakelijk bent voor de schade, betekent niet altijd dat jij de schade zelf gemaakt hoeft te hebben. Jij bent bijvoorbeeld ook aansprakelijk voor schade aangericht door je huisdier. Daarnaast ben jij aansprakelijk voor schade die ontstaat door een gebrek aan jouw woning. Een voorbeeld is wanneer een dakpan van jouw woning op het hoofd van de postbode valt. Dan ben je verantwoordelijk voor de schade die dit met zich meebrengt.

Wat dekt je aansprakelijkheidsverzekering particulieren?

De aansprakelijkheidsverzekering binnen het instap pakketten heeft een prima dekking. Wanneer je voor een schade aansprakelijk bent kun je beroep doen op je AVP. Maar de dekking geldt niet alleen voor jou maar ook voor je kinderen, inwonende ouders, loges, maar ook voor je huisdieren.

Wat valt er buiten mijn verzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren dekt niet:

  • Met opzet veroorzaakte schade
  • Schade veroorzaakt door motorrijtuigen, luchtvaartuigen of vaartuigen
  • Schade aan geleasede goederen of gehuurde goederen
  • Seksueel gedrag dat schade heeft veroorzaakt
  • Enkel financiële schade

Gemakkelijk overstappen aansprakelijkheidsverzekering

Het klinkt moeilijk om je oude aansprakelijkheidsverzekering te beëindigen en over te stappen naar een andere verzekering, maar dat is met enkele klikken geregeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met je huidige {verzekeringsmaatschappijverzekeraar}. Zij maken de opzegging dan voor je in orde. Vervolgens kun je een aansprakelijkheidsverzekering via onze vergelijkingstool afsluiten.

Premie gebaseerd op gezinssamenstelling

De kosten die u moet betalen voor de aansprakelijkheidsverzekering hangt af van uw gezinssamenstelling. In de basis zijn er 2 soorten verzekeringen te onderscheiden: de dekking voor alléénstaand en de dekking in gezinsverband. Onder de dekking gezinsverband wordt een uitgebreidere groep meeverzekerd, hier behoren ook kinderen tot 27 jaar bij.

Aansprakelijkheidsverzekering Berekenen – Waarom een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren ga je aan om je te verzekeren voor schades waar je wettelijk aansprakelijk voor bent. Dit zijn schades die je toebrengt aan anderen of de goederen van personen. Denk aan de boormachine van je oom die je uit je handen laat vallen. Of je buurman die valt over een losliggend snoer in jouw kamer en zijn arm breekt. Een AVP dekt bijna alle schade die jij hebt veroorzaakt, ook die van bijvoorbeeld je logés. Met de AVP binnen het de meeste pakketten ben je beschermt tot een bedrag van 1.250.000 euro.

Heb je interesse in Aansprakelijkheidsverzekering Berekenen, dan kun het beste eerst een aantal aansprakelijkheidsverzekeringen met elkaar vergelijken. Dat geldt eigenlijk voor alle verzekeringen en diensten, maar ook zeker voor Aansprakelijkheidsverzekering Berekenen.

In het geval van Aansprakelijkheidsverzekering Berekenen kun je al snel geld overhouden omdat de premies gewoon ontzetten verschillen. Heb je eenmail jouw Aansprakelijkheidsverzekering Berekenen gevonden en de keus gemaakt met onze vergelijkingstool, dan kun je ongestoord verder.

Immers, deAansprakelijkheidsverzekering Berekenen lost het op.

Laatste nieuws over Aansprakelijkheidsverzekering Berekenen

Aansprakelijkheidsverzekering Voor Particulieren

Met de aansprakelijkheidsverzekering bescherm je niet alleen je eigen banksaldo, maar ook die van de persoon die je per ongeluk schade berokkent. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de aansprakelijkheidsverzekering voor jouw gezin.

0 comments

Aansprakelijkheidsverzekering Zelfstandige

Met een aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je niet alleen je eigen banksaldo, maar ook die van de persoon die je per abuis schade toebrengt. Wij helpen bij het kiezen van de beste WA verzekering voor jouw situatie.

0 comments
Vergelijk Aansprakelijkheidsverzekering

Inboedel Aansprakelijkheidsverzekering

Met de aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je naast je eigen banksaldo, maar ook die van de persoon die je onverhoopt schade berokkent. Wij helpen bij het kiezen van de beste AVP voor jouw gezin.

0 comments

Is Aansprakelijkheidsverzekering Verplicht

Met de aansprakelijkheidsverzekering bescherm je naast je eigen banksaldo, maar ook die van degene die je per abuis schade berokkent. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de AVP voor jou.

0 comments

Aansprakelijkheidsverzekering Kinderen

Met de aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je naast je eigen portemonnee, maar ook die van de persoon die je per abuis schade toebrengt. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de WA verzekering voor jou.

0 comments
Scroll to top