Inboedelverzekering Vergelijken

Hoewel vrijwel iedere Nederlander een inboedelverzekering heeft is het niet verplicht om dit type verzekering af te sluiten. Met een inboedelverzekering bent u verzekerd voor de hoge onkosten voor het herstellen van schade aan uw inboedel. Er worden door verzekeringsmaatschappijen verschillende typen verzekeringen aangeboden, wat het niet altijd even gemakkelijk maakt om een geschikte verzekering te vinden.

Inboedelverzekering vergelijken

Op onze website vindt u een handige vergelijkingstool waarmee het vergelijken van inboedelverzekeringen bij verschillende verzekeraars heel makkelijk is. Meestal kunt u de verzekering direct online afsluiten. Na het aanvragen van een verzekering heeft u nog 14 dagen wettelijke bedenktijd om eventueel voor een andere verzekering te kiezen.

Dekking van een inboedelverzekering 

Er verstaan twee verschillende typen dekkingen voor inboedelverzekeringen. Bijvoorbeeld de basisverzekering of de allriskverzekering. Of kiezen voor een inboedelverzekering met een extra uitgebreide dekking. Met laatstgenoemde verzekering bent u beter verzekerd dan met een allriskverzekering. Een verzekering met extra uitgebreide dekking beschermt u bijvoorbeeld ook tegen brand- en schroeischade, blikseminslag, stormschade, waterschade, inbraak en diefstal. Alle voorwerpen die u niet mee kunt nemen zonder het te beschadigen behoren tot uw huis en vallen zodoende onder de opstalverzekering voor uw woning.

Inboedelverzekering vergelijken en afsluiten 

Met onze vergelijkingstool is het heel simpel om een nieuwe verzekering te vinden. U geeft aan wat de waarde van uw spullen is, in welke plaats u woont en voor welke prijs u gedekt wilt zijn. Op basis van deze gegevens kan de vergelijkingstool vervolgens voor u bekijken welke inboedelverzekering het beste bij uw wensen en behoeften aansluit. Het is raadzaam om zelf altijd de dekking van de beste drie verzekeringen door te nemen. U bent er dan van verzekerd dat u op de juiste wijze beschermd wordt tegen hoge kosten bij schade aan uw inboedel.

Een inboedelverzekering bij samenwonen 

Op het moment dat op het punt staat om te gaan samenwonen met uw vriend heeft u wellicht beiden al een verzekering afgesloten voor uw huidige woning. In dit geval kunt u één van de inboedelverzekeringen annuleren en de andere verzekering behouden. Over het algemeen betekent dit dat de verzekering met de kortste duur moet worden opgezegd. Bij het opzeggen van een inboedelverzekering dient u de verzekeringspapieren van de andere inboedelverzekering mee te sturen in dit geval. Op de website van uw verzekeraar vindt u de precieze voorwaarden voor het annuleren van een andere inboedelverzekering als u gaat samenwonen.

Inboedelverzekering wijzigen bij een verhuizing 

Ook in het geval van een verhuizing is het belangrijk om goed te letten op de voorwaarden van de polis die gelden bij uw verzekeraar. Zorg ervoor dat u ver van tevoren aangeeft dat u gaat verhuizen, opdat uw inventaris ook in uw nieuwe woning goed verzekerd is als u de inventaris over 2 huizen heeft staan. U moet er toch ook niet aan denken dat de schade die u in uw nieuwe woning aan uw spullen aanricht niet gedekt wordt. Zeker wanneer u een verhuizer inhuurt zijn dit soort zaken zeer belangrijk. Op de website van uw verzekeraar kunt u vaak meer info vinden over het veranderen van een verzekering bij een verhuizing.

Kiest u ervoor om de huidige inboedelverzekering op te zeggen en een nieuwe inboedelverzekering af te sluiten voor uw ander huis? Dit kan dagelijks als u de verzekering ten minste een jaar geleden afgesloten heeft. In het geval van het annuleren van een inboedelverzekering geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Opstalverzekering naast inboedelverzekering 

Het is sterk aan te raden om naast uw inboedelverzekering ook een opstalverzekering aan te gaan. Zoals eerder beschreven werd in dit artikel, zijn de spullen in uw huis die niet zonder schade aan te richten, losgehaald kunnen worden niet verzekerd via de inboedelverzekering. Met een opstalverzekering bent u namelijk alsnog voor deze onkosten verzekerd.

Net als een inboedelverzekering is ook het kopen van een opstalverzekering niet bij wet verplicht. De woning wordt door een hyptoheek immers bezit van de hypotheekverstrekker, waardoor het voor de bank van groot belang is dat uw huis op de juiste wijze verzekerd is. Ook voor uzelf is het een fijn idee dat de onkosten voor de schade aan uw woning vergoed worden door uw verzekeraar. Dit is de reden dat vrijwel iedere Nederlander een opstalverzekering heeft afgesloten voor zijn of haar woning.

Scroll naar boven